Iedereen is wel eens verdrietig of somber. Meestal gaat dit gauw weer over. Bij een depressie gebeurt dit niet. Een depressie kan lang duren. Weken, maanden zelfs. U bent te moe en te somber om iets te doen. Depressie is een ziekte. Het kan iedereen overkomen.

Als u zich zo voelt, ga dan naar uw huisarts. De huisarts onderzoekt of u depressief bent of dat er iets anders aan de hand is. Hij stelt u vragen of laat u zelf een vragenlijst invullen. Zo weet hij zeker of u een depressie heeft.

Praten met een hulpverlener helpt als u een depressie heeft. Meer bewegen helpt ook. Soms krijgt u medicijnen of hulp van een psycholoog. De huisarts zegt dit ook tegen de anderen die u helpen. Bijvoorbeeld de fysiotherapeut, de apotheek of het buurtteam. Zij weten er dan ook van. Ze werken samen om u te helpen in uw eigen buurt.

Als u het overzicht kwijt bent en veel vergeet of niet meer snapt, kunt u een VICTOR krijgen. Een VICTOR is iemand die u kent. Vaak is het een hulpverlener. Hij of zij regelt de zaken voor u.


stappenplan depressie voor huisarts en POH-GGZ


  Click to listen highlighted text! .flex_column.av-av_two_third-6126cab7d8fab8d08143dd2dacdf673c{ -webkit-border-radius:0px 0px 0px 0px; -moz-border-radius:0px 0px 0px 0px; border-radius:0px 0px 0px 0px; padding:0px 0px 0px 0px; } Iedereen is wel eens verdrietig of somber. Meestal gaat dit gauw weer over. Bij een depressie gebeurt dit niet. Een depressie kan lang duren. Weken, maanden zelfs. U bent te moe en te somber om iets te doen. Depressie is een ziekte. Het kan iedereen overkomen. Als u zich zo voelt, ga dan naar uw huisarts. De huisarts onderzoekt of u depressief bent of dat er iets anders aan de hand is. Hij stelt u vragen of laat u zelf een vragenlijst invullen. Zo weet hij zeker of u een depressie heeft. Praten met een hulpverlener helpt als u een depressie heeft. Meer bewegen helpt ook. Soms krijgt u medicijnen of hulp van een psycholoog. De huisarts zegt dit ook tegen de anderen die u helpen. Bijvoorbeeld de fysiotherapeut, de apotheek of het buurtteam. Zij weten er dan ook van. Ze werken samen om u te helpen in uw eigen buurt. Als u het overzicht kwijt bent en veel vergeet of niet meer snapt, kunt u een VICTOR krijgen. Een VICTOR is iemand die u kent. Vaak is het een hulpverlener. Hij of zij regelt de zaken voor u. stappenplan depressie voor huisarts en POH-GGZ .flex_column.av-av_one_third-0aa7055fe62c3622faec82866afbaeb2{ -webkit-border-radius:0px 0px 0px 0px; -moz-border-radius:0px 0px 0px 0px; border-radius:0px 0px 0px 0px; padding:0px 0px 0px 0px; } Ook jonge mensen kunnen een depressie krijgen. Kijk op het filmpje hieronder.