In onze wijk komen sommige klachten veel voor. Eén daarvan is kinderen met overgewicht. Een kind dat te zwaar is, vindt het moeilijk om te bewegen en te sporten. Een te zwaar kind schaamt zich soms. Hij voelt zich onzeker. Het is niet makkelijk om af te vallen.

De huisarts kan u en uw kind helpen en u in contact brengen met de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige.  Zij maken samen met u een plan. In dit plan staat welke stapjes u zet om uw kind gezonder te laten zijn. Het helpt het beste als heel het gezin meedoet!

Uw huisarts werkt samen met de fysiotherapeut, buurtteam, de jeugdarts en andere mensen om u en uw kind te helpen.

 stappenplan, alle zorg- en hulpverleners

 stappenplan huisarts en POH (met schema)

 uitleg stappenplan kinderen met overgewicht

 sociale kaart kinderen met overgewicht in Utrecht

 Lekker Gezond Plan


  Click to listen highlighted text! In onze wijk komen sommige klachten veel voor. Eén daarvan is kinderen met overgewicht. Een kind dat te zwaar is, vindt het moeilijk om te bewegen en te sporten. Een te zwaar kind schaamt zich soms. Hij voelt zich onzeker. Het is niet makkelijk om af te vallen. De huisarts kan u en uw kind helpen en u in contact brengen met de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige.  Zij maken samen met u een plan. In dit plan staat welke stapjes u zet om uw kind gezonder te laten zijn. Het helpt het beste als heel het gezin meedoet! Uw huisarts werkt samen met de fysiotherapeut, buurtteam, de jeugdarts en andere mensen om u en uw kind te helpen.  stappenplan, alle zorg- en hulpverleners  stappenplan huisarts en POH (met schema)  uitleg stappenplan kinderen met overgewicht  sociale kaart kinderen met overgewicht in Utrecht  Lekker Gezond Plan Wil je je ook lekker fit voelen?